Varmematta til Remy kan bli hytteeiernes nye våpen mot vinterkulda

BYGDEPOSTEN

Thormod R. Hansen

13.12.2023

 

GRÜNDER: Remy Hvila Corral har utviklet en varmematte som kan komme til god nytte blant hytteeiere. – Jeg er skråsikker på at Heating Pad vil bli en suksess, sier gründeren. Foto: Thormod R. Hansen

 

Remy Hvila Corral fra Nedre Eggedal mener han kan gi hytteeiere lavere strømregning og færre bekymringer for frostskader på vannrør, oppvaskmaskiner og andre ting som lett fryser sund når varmen skrus av og kulda setter inn på hytta.

– Dette er varmematta, sier den unge eggedølingen. Den mener han vil løse en stor utfordring for mange hytteeiere. 

Skyhøye strømpriser gjør at mange stenger av hyttene sine vinterstid når de ikke er bruk. 

– Men det er vanskelig og utfordrende å få tømt alt vannet ut av særlig oppvaskmaskiner. Dermed fryser de lett i stykker når strømmen kobles fra og kulden setter inn, sier den 35-årige gründeren. 

Det er her varmematten vil komme til nytte. Ved å plassere den på strategisk riktige steder, holder de kritiske områdene seg såpass varme at de ikke fryser. Strømforbruket er minimalt sammenlignet med å holde hele hytta varm. 

Eggedølen etablerte i vår selskapet Sigdal Heating Solutions AS. De har kontor i Molund Næringspark i Nedre Eggedal. Gründeren fra Nedre Eggedal har klokkertro på at varmematta blir en stor suksess. 

Til daglig er Remy elektriker hos Krøderen Elektro, men han startet selskapet sitt for å jobbe med og lansere produktet han mener er unikt fordi det reduserer strømforbruket på hyttene betraktelig.

Produktet har han døpt Heating Pad som på norsk blir til varmematte. Den skal hjelpe hytteeiere med å holde viktige områder inne på hytta frostfrie, mens kuldegradene ellers kan få trenge seg inn blant tømmervegger og torvtak. Matta er vanntett og trekker kun 120 watt.

– Den er selvregulerende via kabelen og har en temperbegrenser på matten. Dermed skrur den seg på når temperaturen i rommet synker under fem varmegrader, og matten holder 70 grader sier Corral

Så vidt han vet finnes det ikke noe tilsvarende produkt rettet mot dette på markedet. 

ENKEL MONTERING: For å hindre frostskader på oppvaskmaskiner i vinternedstengte hytter, kan varmematten plasserer i bunnen av maskinene. Foto: Thormod R. Hansen

– Tjener seg raskt inn

Noen testpiloter har allerede «prøvekjørt» varmematten og erfaringene er ifølge eggedølen veldig gode. 

– Strømforbruket er redusert så mye at matta er tjent inn i løpet av en uke, sier Corral.

Det er ikke noe hokus pokus å montere matta. Det eneste man trenger en en kontakt på veggen. Da er bare å plugge inn støpselet og matta vil avgi varme første når temperaturen synker til under 5 grader.

 

Ankommer i januar

Foreløpig har produktet vært inne i en testfase. Erfaringene er så gode at han allerede har planer om å satse på å utvide kundekretsen betydelig.

– Tidlig på nyåret ankommer de første 200 CE-godkjente mattene fra Norske Backer som produserer dem for meg. Responsen på prototypene er så bra, at jeg vil sette 1.000 varmematter til i produksjon på nyåret, sier den lokale oppfinneren. 

Han vurderer i tillegg å utvikle flere varianter.

– Mattene kan brukes både innendørs og utendørs, og jeg har fått spørsmål om jeg også kan levere varmematter til eksempelvis kattebur og hundehus. Det er mulig og det er en produktvariant jeg vil vurdere om etterspørselen er stor nok, smiler Corral.

Fra egen lomme

Som så mange andre gründere har den unge elektrikeren tatt penger av egen lomme for å utvikle produktet. 

– Jeg har nok brukt om lag 50.000 kroner på å utvikling og godkjenning, sier han.

35-åringen har ingen planer om å slutte i jobben som elektriker hos Krøderen Elektro. Der trives han godt.

– Sigdal Heating Solutons er et sideprosjekt og det blir mange lange dager, men det er det verdt, avslutter Remy Hvila Corral.

Thormod R. Hansen